Mentaliseringsgruppe.

Hver mandag går jeg i en mentaliseringsgruppe ift DPS. Dette er tredje uka, men har dessverre vært der bare en gang grunnet omgangsyke. Første gangen var helt pyton.

Eller rettere sagt – forventningene til det var pyton! Jeg gruet meg som bare det og hadde overhodet ikke i min villeste fantasi en anelse om hva dette innebar og hvordan dette ville være. Men til all forventning – så gikk det veldig bra. Jeg opplevde det som både interresant og spennende. Å kjenne på sitt eget tanke og følelsesmønster – og andres, ikke minst! Noe jeg kanskje føler sterkt, var kanskje helt motsatt for andre.

Imorgen er det en ny dag og jeg kjenner jeg gleder meg litt – til å lære enda mer! For det er noe spesielt med det “å få hjelp til å bruke hodet litt og tenke igjennom ting man kanskje ikke har tenkt på.” Er nesten som en psykologtime, hvor man forteller noe man tenker på som er ganske vanskelig, så får du kanskje noen input til årsaker og grunner for hvorfor du tenker slik som du gjør. Som første gangen jeg var der, handlet mye av temaet på misforståelser og tolkninger. ” Har du noen gang blitt misforstått?” ” Har du noen gang misforstått andre?” ” Hva er grunnen til misforståelser?” Og gjerne noen eksempler til det.

Jeg er selv en person som er livredd for å gjøre meg misforstått, for jeg opplever det om årsaken til uvennskap, krangling og diskusjoner og det er noe jeg aldri har noen intensjoner om. Derfor kan jeg bruke veldig lang tid på å forklare eller skrive noe, som til tider er veldig slitsomt.

Så i natt håper jeg på en god natt søvn, for igår natt ble det nok en gang en lang natt og mange timer våken. Greit å være uthvilt og føle seg “tilstede”, mener nå jeg. Så da krysser vi alt vi har for en ny og lærerik dag jeg vil føle jeg får mye ut av, og håper alle dere får en fin start på uken.

God natt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no