Den dårlige samvittigheten og en liten julehilsen.

Jeg er ikke jenta som roper høyest og som sier meningen sin, tvert imot. Jeg oppfatter, observerer, og trekker meg tilbake forså å observere videre. Det er en haug av tanker som går igjennom meg på samme tid mens alt pågår, og alle tankene og traumene fra barndommen vekkes til live igjen. Hvordan skal man håndtere det, hvordan løse situasjonen? Skal jeg si ifra ? Skal jeg holde meg unna og ligge lavt?

Men så kommer det at du faktisk ikke lenger klarer å kontrollere det og bare må si ifra. Du føler deg som tøffere enn toget og en stor mestringsfølelse ved at du klarer å si ifra, vedkommende viser seg fra å stå forstående til temaet og viser en anger, men du står fremdeles å ditt – ved å ikke gi seg. Samtalen er da over, og hvem tar det hardest gang på gang ? Jo, meg. Syndebukken selv. Føler meg som tidenes mest urettferdige menneske som overdriver og overdramatiserer hele veien. Så er det jeg selv om ender opp med å be om unnskyldning for min egen oppførsel, fordi jeg er for hard.

Jeg har hele livet levd av å beskytte og ta vare på de nærmeste, ser til at alle har det bra. En av mine nærmeste har det veldig vondt nå om dagen, og jeg kan ikke annet enn å slippe alt jeg har i hendene for øyeblikket å være der med alt jeg har å gi. Når man selv har blitt utsatt for en traumatisk hendelse, som i mitt tilfelle var å miste mormor og alt hva det førte med seg, så har jeg en så god forståelse og empati for medmennesker som ikke har det bra og som virkelig trenger meg.

Men foruten om det, så er det straks juleferie. Og det viktigste av alt, er å gjøre det beste ut av den tiden vi har sammen. Julefilmer, familietid, akedager, grilling og avslapping. Det er viktig å ta vare på hverandre, for man kan aldri vite.

Riktig god jul.

– Kalex

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no